Hvis du er sushifan, har du sikkert hørt om gunkan og futomaki. Disse to typer af sushiretter er populære i Japan, og du kan også finde disse typer, hvis du skal have sushi på Frederiksberg. Gunkan og futomaki giver en unik oplevelse, som alle sushi-elskere bør prøve mindst én gang. Lad os dykke ned i detaljerne om disse lækre retter!
Gunkan er en type makizushi (sushirulle) lavet af nori-tang, der er viklet om vineddikeholdige ris og toppet med forskellige ingredienser. Navnet “gunkan” betyder oversat “slagskib”, hvilket kommer fra den bådlignende form af den rullede sushi, når den serveres. Almindelige toppings til denne ret omfatter uni (søpindsvin), ikura (lakserogn) og tako (blæksprutte). Gunkan er ikke så traditionel som andre typer sushi, men kan dog stadig findes på mange japanske restauranter, samt hvis du skal have sushi på Frederiksberg.
Futomaki er en anden type sushi på Frederiksberg
Futomaki er en anden type makizushi, som består af større ruller fyldt med flere ingredienser. Den indeholder normalt to eller flere fyld som f.eks. strimlet omelet, syltede daikon-radiser, kampyo-græskarstrimler, agurkerstrimler, avocadoskiver og kogte rejer. Futomaki kaldes nogle gange “tykke ruller”, fordi de er bredere end almindelige makizushi-ruller. Den kan spises alene, men nogle foretrækker at dyppe den i sojasauce for at give den ekstra smag. Du kan også få denne type sushi på Frederiksberg.
Hvis du ikke har spist gunkan eller futomaki før, er det nu din chance for at prøve dem! Begge retter har en unik konsistens og smag, som helt sikkert vil pirre dine smagsløg. Gunkan er perfekt, hvis du ønsker noget let og forfriskende, mens futomaki tilbyder en mere fyldig oplevelse med masser af interessante smagsoplevelser pakket ind i en stor rulle. Så næste gang du er ude at spise sushi på Frederiksberg, skal du ikke være bange for at give disse to retter en chance – du vil ikke fortryde det!